HeartMath Instituudi poolt on loodud rida meetodeid stressi vähendamiseks. Üks nendest siis allpool.

Kasuta “pane tähele ja lõdvestu” meetodit iga kord kui tunned end rahutuna, pinges, mureliku või kurvana. Selle juures on põhiline pöörata tähelepanu sellele, mida sa tunned. Lõdvestu ja saa tuttavaks selle tundega. Hoia seda tunnet oma südames ja jälgi seda. Pane tähele kuidas see negatiivne tunne hakkab nõrgenema ja hakkab sinust eemalduma. Tundega võideldes kogub see energiat, tunnet aksepteerides tema erengia kustub.

Kasuta seda meetodit vähemalt ühe minuti jooksul või kui suudad, siis kauem kuni tunned, et miski hakkab muutuma. Sa ei pruugi sellest negatiivsest emotsioonist selle meetodiga täiesti jagu saada aga ka väike lõdvestus toob kergendust. Sinu tasakaal taastub. Seega:

Samm 1: Pane tähele ja võta omaks see mida sa tunned

Samm 2: Proovi sellele tundele nimi anda.

Samm 3: Pööra tähelepanu oma südame piirkonda ja lõdvestu. Hinga rahulikult ja lase stressil taanduda.