Mind Map ehk maakeeli mõttekaardi meetod on suurepärane vahend iga projekti alustamiseks. Selle abil saad kirja olulised tegevused mis seonduvad sinu projektiga. Kui sa oled seda proovinud või kasutad seda meetodit siis tead millest ma räägin. Siis sa ka tead, et ühel hetkel saavad sinu mõtted otsa ja mõttekaart oleks nagu valmis. Aga sinu sisemine hääl ütleb, et see ei ole kõik. Midagi on jäänud tähelepanuta. Selle kohal tuleb appi Heart Map ehk südame kaart. See toimib niimoodi.

Kui oled oma mõttekaardi lõpetanud ja enam midagi sellele lisada ei ole, siis võta tühi paber. Joonista selle keskele süda ja selle südame keskele sama pealkiri, mille kirjutasid mõttekaardi keskele. See on sinu projekt või eesmärk, millega töötad.

Nüüd pane pliiats korraks kõrvale ja keskendu oma südame piirkonnale. Kui su tähelepanu on südamel hakka rahulikult ja sügavalt hingama sisse ja välja. Seejuures kujuta ette, et hingad sisse ja välja läbi südame. Kui tunned, et selline hingamine on muutunud loomulikuks, suuna oma mõte ome projektile, mille kirjutasid paberile, südame sisse.

Jälgi, milliseid mõtteid see endaga kaasa toob. Niipea, kui su mõttesse tekib mingi idee pane see kohe kirja nii nagu sa seda tegid mõttekaardilgi. Seejärel pööra tähelepanu tagasi südamele ja jätka kujutletavat hingamist läbi südame. Vii mõte tagasi oma projektile ja jälgi, mida veel su süda sulle selle projekti kohta ütleb.

Pane kõik tekkinud mõtted südamekaardile kirja. Selliselt saad teise kaardi, mis täiendab sinu mõttekaarti. See on hämmastav, mida sa sealt leida võid. Kui sa arvad, et selline südamekaart on irratsionaalne ja nendest mõtetest ei ole suurt kasu, ning mõttekart on ratsionaalne ning reaalsetest tegevustest koosnev, siis võid olla üllatunud. Proovi…